Shih Tzu jídlo

Dobrý den! Prosím, řekněte mi, co je suché jídlo, je lepší krmit štěně (3 měsíce) Shih Tzu. Tam, kde neumím číst, psali všude všichni alergičtí psi. Nyní krmíme Proplan pro štěňata malých plemen. Kdo doporučuje jít do kopců, kdo do Akane, kdo k Pronature. A přesto, který z výše uvedených krmiv je lepší a vhodnější pro Shih Tzu?

Podle zkušeností s akonací - slušného a kvalitního jídla. ještě nebyly žádné problémy. V každém případě byste měli zkusit malé dávky a podívat se na reakci psa.

Děkuji! A jaké jammie můžete v tomto věku. Začali dát strouhanou okurku - samozřejmě je od něj šílenství. Co jiného mohu přidat?)

Mohu říci, že shih tzu nemůže být cukroví a kouř. Do stravy můžete přidat cuketa, zelí, mrkev. Doporučuje se také doručovat ovoce pouze ve formě syrových strouhaných salátů.

Vaše štěňátko je nejlepší dát suché potraviny, které mají poměrně nízký obsah tuků a bílkovin. Může jít například o výrobu "Proplan".

Výjimkou z stravy by mělo být vepřové maso, těstoviny a říční ryby. Mnoho mléčných výrobků (kefír nebo tvaroh) musí být konzumováno zvířetem. Pokud jde o běžné mléko, není také vhodné.

  • Přihlaste se nebo se zaregistrujte k odeslání komentářů.

Dobré suché jídlo Proplan, já vím jistě, s tím by neměly být žádné problémy, prostě pijme víc vašeho mazlíčka po krmení. Ale nemám jen na suché potraviny, je to velmi pohodlné na silnici a krmím obyčejné potraviny doma. Stačí vyloučit luštěniny ze stravy.

  • Přihlaste se nebo se zaregistrujte k odeslání komentářů.

Ačkoli mám jiné plemeno, ale také alergické, téměř nejí konzumované břicho a mé uši jsou poškrábané.
Začala jíst Royal pro štěňata, poté přešla na královskou hypoalergenní, jedla bez stížností. Pokusil jsem se, včetně Hills a Akana, druhý jsem se líbil víc. S jejími vlasy se začalo vypadat lépe a pes se škubl víc.
Není možné poskytnout univerzální doporučení, všechny tyto zdroje jsou super prémiové a můžete vybrat "vaše" pomocí vzorové metody. Ale pokud je krmivo pro psy vhodné a vše je v pořádku, aby nebylo experimentováno, měla by mít alergie lepší konzistenci.

  • Přihlaste se nebo se zaregistrujte k odeslání komentářů.

Přešli jsme na akanu z proplanu, ačkoli jeme 2 dny, ale svědění se stalo méně a opravdu se mi to líbilo. A co hýčkat alergického psa?

Shih Tzu - recenze

Celá pravda o shih tzu. Než získáte tento nádherný pes, přečtěte si recenzi. Jste připraveni (+ fotky mého šampióna) Shih Tzu pečuje dovnitř a ven.

Můj přehled byl napsán, aby varoval budoucí vlastníky před neočekávanými rysy tohoto plemene, kterými jsem například nebyla připravená a které chovatelé zadržují a nepopisují recenze. Jsem majitel tohoto nádherného plemene asi rok. Můj kluk má 13,5 měsíců. Do 12 měsíců jsme uzavřeli Junior šampion Ruska, juniorského šampiona Ukrajiny, v současné době pokračujeme ve výstavní kariéře. Samozřejmě je to obrovská zármutek. To bych chtěl říci, je to směs psa, kočky a dítěte. Tak láskyplní, hraví a inteligentní psi. Pokud se dostanete na výstavy a chov, buďte připraveni na komplexní péči o vlnu, každodenní česání (nejen česání, ale oddělte jednotlivé prameny!), Vázání papilotok, ocasů a antény, mazání vlny olejem, řezání špiček apod. Buďte připraveni na denní volný čas pro psa nejméně 30 minut a jednou za 1-2 týdny se srážením, koupáním a hygienickými postupy trvá až 2 hodiny. Buďte připraveni vynaložit peníze na specializovanou kosmetiku, aby vaše mazlíčka vlasy lesk. Doma, samozřejmě snadněji, může být šiška řezána podle vaší touhy, péče bude jednodušší. Z hygienických postupů pro domácí a výstavní shea najdete:

- koupání každé 3-7 dny;

- vytrhávání chloupků z uší;

- řezné tlapy atd.;

- čištění análních žláz (může být provedeno u veterináře).

Je vhodné krmit se suchým jídlem, špíza se špiní, ale je to také možné při přírodních pokrmech, jíst vše od povolených potravin, jsou nenáročné pro jídlo.

Psi jsou chytří, rychle zvyklí na toaletu na ulici a doma mohou jít do pleny nebo do podnosu. Je důležité, aby štěně začalo socializovat brzy, postupně se vydat na ulici, aby se nebál. A tady je hlavní nevýhoda. Toto plemeno trpí koprografií (jíst výkaly, a to jak vlastní, tak i ostatními), téměř každý o něm mlčí. Pokud chodíte s vaším shi dvakrát denně, jste prakticky zbaveni tohoto problému. Ale pokud máte výstavu, která je nepříjemná projít venku během špatného počasí, a ona jde doma na toaletu, pak potřebujete oko a oko a podívejte se, všechno, co vaše domácí zvíře dělá, bude rychle jíst a je to velmi obtížné, ztrapněte ho z toho, bez ohledu na to, jak si vychováváte, bez ohledu na to, jak je zneužíváno, vitamíny ani nepomáhají, jen neustálé monitorování.

Obecně platí, že velmi roztomilé plemeno, dobře se s dětmi, jsou neustále s vámi, i když jste spící a vstanete, pes také rychle vstane a sleduje vás, miluje kontakt s ní i hru velmi, miluje měkké hračky a Vás bude vždy vyzývat k hraní. Psí společník, téměř mlčenlivý, štěká velmi zřídka, doma prakticky nic nezkazí.

4 sady, pro složitost péče o vlnu a nedostatek (koprofágy). Jinak jsou velmi chytré a okouzlující bytosti plus hypoalergenní.

Dry shea food tzu recenze

Jakékoliv dotazy ohledně krmení psů

So 04.10.2008 13:26 lilisha

Shih Tzu krmení

St 22. října 2008 3:30 Kristy

Tue May 28, 2009 12:11 am lilisha

Čt 11.6.2009 11:11 Karapuzik

So 13.6.2009 13:15 Benty

Čt 15.6.2009 17:05 Karapuzik

St 17. června 2009 8:40 hod. Lilisha

Čtv. 18, 2009 4:37 pm Benty

St Jul 01, 2009 11:07 am Karapuzik

So Sep 12, 2009 8:17 pm lilisha

krmení

Mon 19. října 2009 18:40 Zoryana mriya

Čtv Říj 19, 2009 9:41 pm lilisha

Shih Tzu krmení

So 24. října 2009 10:37 SabrinaRebinova

St 21. července 2010 11:51 ilovepets

Kdo je teď na konferenci

Právě prohlížíte toto fórum: nikdo není registrovaný uživatel a host: 0

Pro Shih Tzu uděláme správnou stravu, vezmeme-li v úvahu věk psa

Shih Tzu je ozdobné plemeno psů, které byly v Tibetu před více než 2000 lety chovány. Překlad z čínštiny znamená "dog-lion". Jeden z nejstarších plemen byl získán přechodem Pekingese a Lhasy Apso. Zpočátku se Shih Tzu usadil u dvora čínského císaře, ze kterého obdržel jméno "lví pes".

Funkce při přípravě stravy

Chcete-li vytvořit plán pro krmení Shih Tzu, měli byste zvážit:

  • náchylnost k nemocem: Mezi nejčastější nemoci patří poruchy ledvin, kardiovaskulárního systému, očí a průdušnice;
  • náchylnost k alergiím: zástupci plemene jsou vystaveni riziku potravinových alergií několikrát častěji než ostatní psi;
  • zvláštnosti struktury čelisti: po 3-7 měsících mají štěňata změnu zubů, v této problematické době je nutné odmítnout pevné potraviny, do krmiva přidat glukonát vápníku;
  • rychlost růstu: až tři měsíce se doporučuje dietní štěňátka nasytit vápník, aby posílil tělo;
  • Zvláštnosti srsti: Psí srst vyžaduje vysoce kvalitní výživu zevnitř a spotřebu vápníku, fosforu a rostlinných tuků;
  • asimilace různých produktů: individuální charakteristiky jsou pozorovány již v raném věku, ale existuje seznam produktů, které jsou zakázány všem členům plemene.

Obecný plán výživy

Shih Tzu je krmena přírodními produkty nebo průmyslovými krmivy. Každý majitel sám určuje optimální typ jídla, ale při sestavování menu existuje řada obecných pravidel. Psí stravovací návyky se liší podle věku, biologických potřeb (reprodukce a těhotenství) a zdravotních podmínek.

Pro zachování krásy vlny jsou výrobky obsahující chuťové přísady, koření a konzervační látky vyloučeny ze stravy zástupců plemene - to vše zničí vlasové folikuly. Po zakoupení štěněte je nejdřív třeba krmit tím, co chovatel krmil. Každý nový produkt by měl být postupně zaveden do stravy, aby se zabránilo rozrušení žaludku. Množství jídla je zvoleno individuálně.

Normou je všechno jídlo, které shih tzu jedl s chutí. Mezi zástupci plemene jsou vzácní jedinci, kteří jedí víc než je třeba. Výživa pro štěňata Shih Tzu je 5-10% její hmotnosti. U dospělého psa - 3-5%.

Krmení přírodními produkty

Krmení Shih Tzu by mělo být plánováno pouze na speciálně určeném místě. Množství spotřebované čisté vody není omezeno. Pes musí mít stálý přístup k vodě, bez ohledu na denní dobu. Při podávání shih-tzu musíte dodržovat pouze povolený seznam produktů. V žádném případě by neměl být pes podán:

  • surové vepřové maso;
  • říční ryby, korýši;
  • brambory;
  • výrobky z mouky;
  • těstoviny;
  • koření, koření, uzené maso, sladkosti;
  • česnek, cibule;
  • hrach, fazole, sójové boby;
  • ječmen, pšenice, kukuřice, ječmenů.
Hlavní součástí stravy pro psy by měly být živočišné produkty: 75%. Zbývajících 25% pochází z rostlinných potravin. Jídlo se podává teplé, nemůžete dát Shih Tzu chlazené potraviny přímo z chladničky a horké ze sporáku.

Z masa je lepší vybrat hovězí maso. Z mléčných výrobků je tvaroh vhodný jako zdroj dobře stravitelného vápníku. V nabídce Shih Tzu je maso a kostní moučka, která tělu psa dodává vysoce kvalitní bílkoviny. Droby mohou být podány místo masa, ale pouze s vysokým obsahem svalů.

Je vhodné zahrnout do menu ryby a rybí odpad, které obsahují dobře stravitelné tuky, vitamíny A a D a mnoho stopových prvků. Zelenina a kořenové plodiny by neměly zaujímat více než 10% denní dávky stravy zvířete. Slané jídlo by nemělo být, protože pes vyžaduje výrazně méně soli než člověk. Stačí, když jednou za týden dáte malý kus sleďů. Můžete přidat strouhaný sýr na obiloviny a směsi. Používá se také jako odměna za trénink.

Za 3-4 měsíce dochází ke změnám v těle psa: změna zubů. Proto je do stravy přidáno více vápníku. Pro toto období je veškeré pevné potraviny odstraněny ze stravy, aby nedošlo ke zkažení. Ale je nutné sledovat množství potravin spotřebovaných Shih Tzu, protože v tomto věku pes může natáhnout žaludek a nebude schopen kontrolovat množství jedla. Po každém jídle musí být štěně vyčištěna. Vlhké vlasy se mohou stát hnízdou pro bakterie a způsobují dermatitidu.

V závislosti na věku by se počet jídel Shih Tzu měl lišit:

Jak nakrmovat psy plemena shih tzu Část 1: Krmení dospělých psů.

V našem domě žijí tři psi plemene Shih Tzu: dvě fenky a pes. Kromě dospělých psů pravidelně žijí jejich potomci: štěňata. U mých plemen psů Shih Tzu používám několik let smíšené potraviny - kombinaci přírodních potravin a hotových suchých jídel.

Krmení hotových krmiv je velmi výhodné, pokud jde o úsporu času a vyrovnávání výživy psů. Koneckonců, pokud je krmíte pouze přírodními potravinami, pak většinu času budete muset strávit v kuchyni. Kromě toho, pokud jsou v chovné stanici štěňata, teenageři a těhotné fenky a každá z těchto kategorií psů potřebuje vlastní stravu, pak se žádný McDonalds nebude vyrovnávat s procesem vaření. Z vlastních zkušeností však mohu říci, že po krmení suché potravy po několika dnech zájem zvířat na něj oslabuje. Zdá se, že psi, stejně jako lidé, dávají přednost potravinářské odrůdě a "mono-dietě", které se rychle nudí, kromě toho, shih tzu jsou docela vybíravé ve své stravě. Feny, které žijí se mnou, mohou odmítnout jíst a mít hlad, ale nebudou jíst, co se jim nelíbí. Takže poté, co můj "shih-ttsurik" unavuje suchým jídlem - je celý den nedotčený nebo je rozptýlen po podlaze, chápu, že je nutné změnit stravu. Pak krmím psy několik dní s přírodními potravinami.

Jak jsem krmil své psy

Pro jeho přípravu používám obiloviny (rýže, pohanky, ovesné vločky atd.), Z nichž vaříme kaši. Přidávám do nich kusy hovězího nebo kuřecího masa, vedlejších produktů z masa nebo vnitřností: kuřecí žaludky a krky, hovězí žaludky nebo Adamovo jablko, někdy kuřecí maso, malý slunečnicový olej. Maso a droby mohou a dokonce je třeba přidat do surové kaše. V létě se snažím použít více zeleniny: mrkev, rajčata, okurky, zelí, cukety, dýně, hlávkový salát, zelenina. Strouhanou mrkev můžete mrkat nebo nakrájet na malé kousky, lehce vařit zeleninu spolu s obilovinami. V létě a na podzim, kdy mnoho zeleniny připravuje psy na zeleninové dušené maso bez obilovin. Jednou nebo dvakrát týdně dávám vejce, pokud možno mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku: tvaroh s kefírem nebo zakysanou smetanou. Dva nebo třikrát týdně namísto vedlejších produktů z masa používám vykostěné mořské ryby, někdy surové, rozřezané na kusy. Pes po krmení suchého hotového jídla s potěšením jíst tento oběd. Jediné potíže při přísunu přírodních produktů jsou obarvené psí obličeje, které je třeba umýt. Trvá několik dní a začnu znovu dávat suché jídlo, a teď, oh, zázrak, psi tak rádi, že se na něj vrhnou, i když je to nejobvyklejší jídlo ekonomické třídy. Takže "my" znovu, po několik dní, jíst hotové jídlo a já odpočívám z únavné kuchyně.

Co nedá

V procesu krmení přírodními potravinami nikdy nedávám své miláčky mléko, jen mléčné kaše, například rýži. Z mléka u psů je naštvaný žaludek, pro ně je výhodnější použití fermentovaných mléčných výrobků. Nedávno jsem zjistil, že můj Shih Tzu miluje chléb, i když jsem četl, že to může být použito ve stravě. V létě se snažím dávat psům čerstvé ovoce: jablka, hrušky, švestky, kdoule. Moji mazlíčci například zbožňují jablka: jestliže někdo z domova jedí jablko, nebudou je untie, budou stát vedle sebe, jako kdyby byli očarováni, dokud nedostanou kus. V letošním roce se objevila dobrá sklizeň meruněk a vysoký strom stoupal těsně nad pěší zónou ve dvoře našeho soukromého domu. Zralé meruňky padaly na zem a můj shih tzu je rád snědl. Jen jsem musel odstranit kosti z meruňky.

Krmím dospělé psy dvakrát denně - ráno a večer při podávání suchým jídlem by měla být vždy čerstvá voda. Dříve jsem jako vrchní dresink použil suché vitamínové doplňky v práškové formě (masová a kostní moučka, mleté ​​vaječné skořápky apod.), Teď dávám svým psům vitamíny (hlavně pro zdravou vlnu) v tabletách podle standardu na obalu - jíst je s potěšením, jako léčbu. Je nezbytné, aby jednou za 3 měsíce dávám zvířatům antihelmintické léky pro profylaktické účely a také nezbytně před viskózní.

Co dělat v případě rozrušeného stolice

Pokud mají moji psi rozrušený žaludek, ačkoli se to děje velmi vzácně, protože Shi-tzu se vyznačuje vynikajícím zdravotním stavem, zpívám je s rýžovou vodou a také s infuzemi bylinkami (heřmánkem, třezalkou) a vše se vrátí do normálu. Dokonce i v takových případech pomáhá lék na normalizaci gastrointestinálního traktu BIFITRILAC, vždycky ho držím po ruce. Jedná se o vysoce účinný probiotický přípravek obsahující bifidumbakterie a laktobacily na přírodním adsorbentu. Používá se i v případě otravy jedy, toxiny a těžkými kovy a normalizuje střevní mikroflóru zvířat. Je nutné krmit svého psa na 1-2 dny a jeho zdravotní stav se stává normální, pokud samozřejmě proces trávení není příliš spuštěn.

Existuje mnoho názorů na použití smíšeného jídla, ale v praxi ho mnoho majitelů psů používá. Někteří z nich praktikují smíšené potraviny v této podobě: ráno jim z důvodu nedostatku času dávají suché jídlo a večer připravují přírodní jídlo nebo střídají krmení suchým jídlem a přírodními potravinami. Výrobci suchých potravin a mnoho veterinářů nemá námitky proti smíšeným psům. Koneckonců, suchá strava je ve skutečnosti alternativou k přírodním potravinám, takže je logické kombinovat hotové krmiva s přírodními produkty. Jediný bod - nedoporučujeme kombinovat přírodní potraviny a suché potraviny v jednom krmení. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že moji psi jsou zdraví, aktivní a pravidelně nás potěší s potomstvem.

Charakteristiky krmení a výživy Shi Tzu

Shih Tzu - plemeno je poměrně jemné a dokonce rafinované. To platí také pro stravu, která musí odpovídat fyzickým vlastnostem organismu tohoto plemene.

Majitelé, kteří dávají přednost přírodnímu krmení zvířat, by měli pečlivě vybírat produkty pro psa. Shih Tzu se nedoporučuje pro mnoho jídel, které lidé jedí.

Jaké potraviny musí být vyloučeny ve výživě shi tzu?

Takže pes tohoto plemene by neměl dostávat produkty z vepřové a říční ryby, ječmene, brambor a těstovin, stejně jako luštěnin (čočka, hrach, fazole).

Silně kontraindikováno pro sýry Shih Tzu a uzené maso. Ve formě povzbuzení může být psovi věnována pouze speciální psí ošetření.

Doporučené produkty pro přírodní krmiva

  • Masné výrobky jsou nejlepším surovým masem: hovězí, telecí, krůtí, kuřecí, králičí.
  • Hovězí droby mohou být přidány do stravy: plíce, játra, srdce, jizva, jazyk. V tomto případě může být játra podána pouze ve vařené formě.
  • Z ryb je možné ve stravě pouze lososové filety nebo jiné mořské neolejové druhy.
  • Jednou z pokrmů Shih Tzu může být kaše z rýže nebo pohanky s jemně nasekaným masem, ale nevařená v mlecím stroji. U psů se světlem však může být pohanka růžová. Pokud tento odstín není zahrnut ve vašich plánech, budete muset krmit pouze rybu.
  • Nabídka by měla obsahovat také mléčné výrobky: kefír, jogurt, tvaroh. Mléko je lepší nechat.
  • Musíte přidat dietu zeleniny (cuketa, mrkev, jakékoliv zelí) a ovoce ve formě syrových strouhaných salátů.

Někteří chovatelé Shih Tzu doporučují samostatné krmení pro toto plemeno. To znamená, že ráno můžete nabídnout psí tvaroh, na obědovou rýži se zeleninou a rostlinným olejem a na večeři - maso.

Krmení Shea Tzu suché jídlo

Při výběru suchého jídla pro Shih Tzu byste měli mít na paměti, že hrdostí tohoto plemene je jeho vlna. A její krása a péče převážně závisí na kvalitě krmiva. Nicméně, některé potraviny mohou způsobit žaludeční rozrušení nebo alergie u psa. A potřebujete představit nový zdroj s velkou péčí.

Pro shih-tzu je lepší vybrat superprémiové prémiové potraviny s nízkým obsahem tuku a bílkovin pro ozdobné plemena. Například podobné zdroje jsou vyráběny v linkách Proplan, Royal Canin, Ekanuba a dalších.

Suché krmivo pro psy tohoto plemene může být podáno k jídlu v suché formě. Je vhodný pro zuby mladých zvířat. Také granule mohou být namočeny ve vodě. To je zvláště důležité pro štěňata a stárnoucí psy.

Při podávání suchým jídlem je důležité vždy sledovat přítomnost čisté vody v misce a její dostupnost pro zvíře. Suché krmivo pro psy způsobuje snadnou žízeň.

Shi Tzu Puppy Feeding

Štěňátkům ve věku do tří měsíců získávají dobře vařené mléčné kaše, hlavně herkule a tvaroh.

Můžete doplnit výživu štěňat shih tzu s vařeným kuřecím masem, sýrem, jablky, strouhanou mrkví se slunečnicovým olejem a vařenými mořskými rybami.

Po třech měsících nelze ovesné vločky vařit, ale vroucí vroucí vodou, vařte obvyklou pohankovou kaši s malým množstvím másla. Povinné každý den tvaroh s kapkou kyselé smetany a medu. Můžete zadat surové maso, surovou zeleninu a ovoce.

Shih Tzu krmení

Bylo v domě objeveno exotické dítě shih tzu? Problém stravy psa by měl být studován okamžitě! Navzdory skutečnosti, že tyto drobky jsou přirozeně dobré zdraví a silná chuť k jídlu, menu by nemělo obsahovat zakázané potraviny. Malé plemena jsou v potravě vždy velmi selektivní. Majitel, který ví, jak nakrmit shi tzu, učiní život zvířete co nejvíce zdravým a šťastným.

Stůl štěněte

Pokud je štěně od šlechtitele poskytnuto chovateli, je velmi důležité kopírovat potraviny, které dítěti používalo během prvních 2 týdnů. Až na novém místě může malý schitzkit zažít stres, tudíž trávicí potíže během tohoto období nejsou považovány za patologii. Dítě potřebuje péči a teplo. Jakmile pes začne zvykat na nový dům, můžete změnit plán stravování a ve skutečnosti stravu.

Pozor! Pro štěňata - rostoucí organismy - živiny jsou velmi důležité. Jejich nedostatečné množství rychle zhoršuje zdraví psa. Sledování rovnováhy vitamínů ve stravě by mělo být od prvních dnů života štěněte.

Až 1 měsíc drobky jsou spokojeny s mlékem. Pokud z nějakého důvodu neexistuje žádná matka vedle štěňat, můžete koupit speciální směs v prodejně zvířat s obsahem mléka.

Ve věku jednoho měsíce by měl Shizik vyučovat dospělé jídlo. Během tohoto období dítě se intenzivně rozvíjí, naléhavě potřebuje vápník, který je bohatý na fermentované mléčné výrobky, tvaroh, nízkotučné jogurt a kefír. Jídlo obsahuje ovesnou kaši z ovinutého ovsa, ve kterém můžete přidat čajovou lžičku surových křepelčích vajec. Trochu sissy by bylo lepší jíst, pokud dodáváte část medu. Všechny nové produkty jsou zahrnuty v malých množstvích - od přibližně 4 gramů do 20.

Dvouměsíční Shitz bude ochutnávat několik kusů vysoce kvalitních krmiv pro psy, změkčených ve vodě. Dítě potřebuje ještě víc vitamínů, zejména železa, které je bohaté na hovězí játra. Psi rádi jíst rýži a pohanku.

Po 3 a 4 měsících se zvíře stane velkým zubem se změnami. Zvyšuje potřebu stopových prvků. Proto je třeba dávat více kalcinovaných jídel, ale nepřepívejte! Pokud si z tohoto mladého věku natáhnete žaludek, změní se to na neúnavného žraloka. A nemyslíme si, že majitel bude čekat na zpronevěru, ale to žaludek škodí jakémukoli domácímu mazlíčku. Denní množství jídla v tomto věku je od 4 do 7% tělesné hmotnosti šitškiče.

Od 4 měsíců je pes připraven jít úplně do "dospělého" stolu.

Rozpis výkonu

Počet jídel za den pro shih tzu by měl být věk odpovídající.

Více o dětech shih tzu. Užitečné tipy

Krmení štěněte je věcí odpovědnosti! Dodržování následujících pravidel pomůže vyhnout se mnoha problémům v budoucnu.

  1. Chcete-li dítě navyknout, musíte okamžitě. Díky jasné rutině ve stravě můžete nastavit čas pro chůzi - a toaletu.
  2. Množství jídla by mělo být rozděleno rovnoměrně mezi jídla během dne.
  3. Nemůžete hodit štěňátko na zem. Všechno by mělo být v misce. Jinak, po zrání, pes začne vybírat ze země a zkusit vše, vezme si to jako další pokrm.
  4. Ve věku štěněte by měly být drobky umožněny vyzkoušet všechny produkty, které jsou povoleny ke stolu shih tzu. Po zavedení každého nového produktu je třeba pečlivě sledovat, jak reaguje tělo psa, zda jsou alergické projevy.
  5. Po každém jídle se tvář dítěte musí otřít, takže vlhké vlasy se nestanou hnízdě pro bakterie a způsobují dermatitidu.
  6. Dítě by mělo mít vždy dostatek čisté vody v samostatné misce.
  7. Miska po jídle by měla být okamžitě vyprázdněna. Jinak dodržujte pravidla krmení nebude fungovat.

Přírodní nebo hotové krmiva - což je lepší?

Nikdo se nemůže rozhodnout pro vlastníka, co potřebuje k tomu, aby krmit jeho šitci. Kolik majitelů, tolik názorů. Odborníci říkají, že suchá výživa není nižší než přirozená, ale pro každý typ stravy existují klady a zápory.

Suché krmivo je opravdu výhodné a užitečné pro malé psy, ale existuje jedna námitka. Pokud se majitel rozhodl, že levné balíčky z supermarketů poskytnou svému mazlíkovi plnou zásobu vitamínů a výbuch energie, pak se člověk hluboce mýlil. Pouze drahé vysoce kvalitní potraviny mohou zaručit bezpečnost a zdraví psa - a obzvláště tak jedinečné jako shih tzu.

Nemusíte se bát žádné chemie - vysoce kvalitní zdroje jsou sestavovány pomocí speciální technologie, která sleduje dobré cíle. Kromě toho majitel může koupit speciální potraviny pro shih tzu - výrobci vyrábějí produkty pro každé jednotlivé plemeno.

Průmyslová výživa je nejen suchá - pro malé psy existuje množství konzerv. Odborníci doporučují střídání hotových krmiv - suché a mokré. Krmení kusu shih tzu pouze s suchým jídlem může nakonec způsobit problémy se zubní sklovinou. Velké množství průmyslového konzervovaného jídla povede k tvorbě zubního kamene.

Přírodní strava a její pravidla

Rozhodla se, že krmí dítě pouze naturalka? To je také skvělé řešení, přestože vitamínové doplňky se budou muset potnout. Je lepší, pokud plán užitečných doplňků bude veterinář. Tímto způsobem se můžete vyhnout nedostatku nebo přebytku vitamínů, které jsou velmi škodlivé pro zdraví drobků.

Pro společnost Shittsik je nutné pravidelně připravovat speciální kaše, která obsahuje zeleninu, obiloviny a maso rovnoměrně. Poslední složka může být nahrazena droby - ale ne vždy. Masné výrobky jsou lepší koupit čerstvé. Pes pravděpodobně odmítne jídlo z supermarketu, nebo takové jídlo vyvolá alergickou reakci. Shchittsik povolil následující druhy masa a drobů:

  • hovězí maso
  • telecí;
  • kuře a krůty;
  • králičí maso;
  • hovězí srdce a játra;
  • chrupavky, jazyka, žaludku.

Několikrát týdně můžete dát 1 kuřecí kuře nebo 2 křepelčí vejce - vařené. Buničina je preferována - rýže, pohanka, ovesné vločky. Ryby lze dát pouze moři a ne příliš tučné. Tvrdý sýr je také vhodný pro stravu.

Pes jsou povoleny téměř všechny druhy zeleniny a ovoce. Velké množství šťavnatých plodů může způsobit průjmy, takže s nimi buďte opatrní. Ale zelené jablka mohou být vydány libovolně. Ovocné saláty, oblečené v olivovém oleji, se stanou oblíbeným dezertem Shittsik.

Co je pro stůl psů zakázáno

Každý seznam pravidel má své výjimky. Následující produkty se nesmějí zobrazovat ve vaší oblíbené tabulce Shiz:

  • surové vepřové maso;
  • říční ryby;
  • brambory;
  • moukařské pochoutky, včetně těstovin;
  • koření / koření;
  • všechno je sladké;
  • cibule a česnek;
  • luštěnin;
  • kukuřice, krupice, pšenice, perlový ječmen;
  • citrusové plody;
  • hrozny a rozinky;
  • meloun a meloun;
  • uzeniny.

Mnoho majitelů hříchů zachází - sladkosti nebo kus čerstvé uzené šunky. Někdy člověk nemůže odmítnout tyto expresivní, prosí oči milovaného mazlíčka. Ale každá opuštěná bonbón zvyšuje riziko vážných onemocnění v budoucnu. Ten pes to nerozumí, ale člověk musí rozumět. Čím víc ostražitého hostitele ve věcech stravování, tím lepší život bude žít dítě Shih Tzu!

Potraviny shih tzu než krmení psa

Shih tzu doggie je perfektní volbou pro všechny členy rodiny. Rozlišuje oddanost a něžnost, spolu s dítětem bez problémů, šťastně usadí na kolena staršího majitele. Zvíře má dobré zdraví a dobrou chuť k jídlu. Nicméně, jak se krmit shi tzu doma? Strava je podobná tomu, co je nabízeno jiným psům, ale ne všechno bude fungovat.

Pravidla výkonu

Za předpokladu, že tato pravidla:

  • Potraviny jsou poskytovány podle plánu a pouze na speciálně určeném místě.
  • Potraviny nejsou umístěny na podlaze, aby nevytvářely návyk, že by se od země vzali.
  • Po získání štěněte nejprve poskytl takovou dietu, která mu předtím nabídla.
  • Novinka ve stravě je přidána v dávce až do jedné jednotky denně.
  • Objem porce je pečlivě sledován. Vše, co zůstává, je nadbytečné, není znovu nabízeno. V průměru je asi 5% hmotnostních dospělého jedince, až 10% hmotnosti štěněte shih tzu.
  • Je sledován tak, že po jídle u Shih Tzu se žaludek nevybuchne a nevypadá jako dutina.

Pokud neporušujete tyto body pravidel, bude shih tzu zdravý a veselý.

Frekvence jídla

Pokud podáváte Shih Tzu naturalku, pak od narození do 2 měsíců, nejlépe 6krát denně. Po 2-3 měsících je velikost porcí trochu více, ale počet jídel je snížen - 4-5krát denně. Za 4-5 měsíců se krmí až 4krát denně a za 6-11 měsíců - ne více než 3krát.

12 měsíců starý mazlíček je převeden na dvě jídla denně (ráno a večer). Stárnoucím psům (ve věku od 7 do 8 let) se nabízí snížená velikost porce a zvýšení počtu opakování příjmu krmiva až 3-4krát.

  • Suchá potrava by měla být podána po konzultaci s veterinárním lékařem a podle pokynů na obalovém materiálu.

Alespoň jednou čtvrtinu, stejně jako před viskózní, provést preventivní čištění těla Shih Tzu od červů. K tomu je třeba koupit od veterinární lékárny drogy z těchto parazitů.

Pro štěně

Na 2-3 měsíce staré štěně shih tzu, jeho majitel je rozhodnut, jak krmivo zvířete dále. Při přenášení změn z dříve navrženého postupu je nutný postupný přechod na novou verzi.

Po 7-10 dnech se provádí hladké změny - krmivo je částečně změněno na nový. Současně se sleduje reakce těla Shih Tzu na takové změny. Když vzniknou problémy, opouštějí novinku.

V přirozeném menu najdete:

  • mléčné výrobky (například kefír, jogurt), pokud tělo dítěte vnímá dobře
  • mléčné kaše (například ovesné vločky)
  • mírně vařené maso (například hovězí, kuřecí, králičí)
  • zeleninové pyré na oleji nebo rybím oleji (obsahuje vitamíny, podporuje vývoj)
  • vařené mořské ryby (2-3 krát týdně)
  • vařené vejce (až 2 kusy za týden).

Pokud máte v úmyslu dát hotové jídlo, doporučuje se super premium.

Také poskytuje významné množství stopových prvků pro růst shi-tzu s multivitamínovými doplňky vybranými na radu veterináře.

Za 3-7 měsíce, kdy štěně shih tzu mění zuby, budou tablety glukonátu vápenatého (nebo analogové) potřeba každý den, dokud není proces dokončen. V tomto okamžiku odmítněte velmi pevné potraviny, abyste si udrželi správnou chuť.

Pro dospělého psa

Pokud plány krmí shih tzu naturalka, jsou k dispozici následující pokrmy:

  • z masa (syrové a vařené) - 0,25 kg za den
  • z vařených drobů - dvakrát týdně
  • ve formě mléčných výrobků - třikrát týdně nebo více
  • z vajec (vařený, smažený)
  • ve formě kaše (se zeleninou nebo máslem, bez másla), vařená se syrovátkou nebo mlékem - z 25% denní normy
  • se zeleninou a nakrájenou zeleninou
  • s malým množstvím sušeného ovoce a bobulí

Aby se zabránilo výskytu ascaris, je každých 7 dní podáván kus chleba s máslem a práškem ve formě strouhaného česneku. Je dovoleno skočit potravu, ale občas, ale ne denně.

Taková suchá strava je vybrána, která obsahuje velké množství omega-kyselin, vitamínů A a E.

  • Existují odrůdy pro štěňata, dospívající, dospělé shih-tzu, stejně jako na čekání na potomky psů a sester. Informace o cíli - na obalu.

Preferované shi tzu super prémie suché jídlo. Je povoleno nasáknout, pokud domácí zvíře ne vždy souhlasí s jídlem ve své původní podobě. Užitečné při krmení konzervovaných potravin pro psy.

Je možné použít smíšený typ krmení, kdy kromě přírodní stravy je do stravy zahrnut také suché jídlo. Tento přístup je optimální, pokud potřebujete jít někam a vzít s sebou shih-tzu, protože na silnici je výhodnější používat hotové krmivo.

Je-li vybráno přírodní nebo konzervované maso, pak po jídle se dekorativní oblasty na obličeji shih-tzu omyjí teplou vodou, pak se suší nebo otírají.

Pro stárnoucího mazlíčka

Po věku 7-8 let je Shih Tzu nahrazen dietou s nízkým obsahem tuku, aby se zabránilo obezitě. Je spojena se snížením aktivity motoru a sníženou potřebou kalorií.

Pokud nejsou žádné problémy s suchým jídlem, pak je přírodní krmení vybráno bez tuku a vše, co vede k problémům ve fungování gastrointestinálního traktu. Jedno jídlo se stává menším objemem a množství bílkovinných potravin se mírně zvyšuje.

Chcete-li kompetentně provést dietu, jděte na veterináře a vyzvedněte vitamínové doplňky a dietu.

Voda a krmení

Množství čisté, konzumované čerstvé vody by nemělo být omezeno. Je zpřístupněn psovi bez ohledu na denní dobu. Ujistěte se, že nekončí. Každý den vyčistí misku a změní kapalinu v ní.

  • Jako zelí se používá zelí, mořská kala, kostní a masná a kostní moučka, uzeniny vaječných skořápek a lososový rybí olej. Vitamíny ve formě tablet jsou přínosné - jedí se jako lahodná jídla. Vitaminy a minerály se přidávají do tepelně ošetřených potravin a olej se přidává na čerstvou zeleninu a maso.

Seznam zakázaných potravin

Nemůžete podávat maso Shi-tzu s vysokým obsahem tuku, uzeného masa, říčních ryb, syrových jater a kamenů (může poškodit zažívací trakt), sladkostí (způsobují problémy se zuby a nadváhou).

Nezajímají luštěniny shi-tzu - kvůli zvýšené tvorbě plynu se objevuje bobtnání žaludku, protože kvůli riziku potíží s trávením nepijí mléko.

Není k dispozici místo krmení pro slané a kořenité potraviny, potraviny, brambory, bílé mouky, koření, ječmen, sójové boby, těstoviny a kukuřičné krupice. Nedávejte příliš horké a velmi chladné, hnilé a kyselé pokrmy.

  • V případě rozrušení žaludku je Shih Tzu vypouštěna rýžovou vodou nebo infuzemi bylin (heřmánku, třezalku tečkovanou), která normalizuje stolici.

Alternativou je užívání léku beefrilac 1-2 dny. Doporučuje se také k oživení po otravě. Hlavním problémem není zahájení problému a zahájení léčby včas.

Závěr

Nejsou žádné potíže pro hostitele Shih Tzu při výběru metody krmení. Nejlepší volbou je krmení přírodními potravinami. Pokud to není možné, udělá se super premium granule.

Co se živí shi tzu (štěně a dospělý pes)

Shih Tzu je rodinný pes. Velmi věrný, láskyplný, snadno nalézá společný jazyk s dětmi a dospělý člověk se může pohodlně posadit na kolena. Nespornou výhodou těchto psů je dobrá chuť k jídlu a dobré zdraví.

Co je možné krmit shi tzu? - strava těchto roztomilých psů je téměř stejná jako u ostatních psů. Mají poměrně silný zažívací systém. Ale to neznamená, že by jim bylo možné dát všechno.

Kolikrát krmilo shi tzu?

Pamatujte, že strava vašeho psa závisí především na jeho životním stylu. Zvíře, které chodí hodně a neustále aktivnichaet by mělo spotřebovat více kalorií než "krytý" pes, který často stráví čas doma z důvodu nedostatečné pozornosti majitelů.

Dobrá pohoda a vzhled vašeho ještě malého budoucího shih tzu bude záviset na správném krmení již od dětství.

  • U 1,5 měsíce by měl jíst 6krát denně;
  • Dítě ve věku 2 měsíce musí dítě jíst 5krát denně;
  • Od 3 do 6 měsíců života, shih tzu stačí jíst 4 krát;
  • Půl roku štěně jí 3krát denně;
  • Z jednoho roku života začne mazlíček jíst dvakrát denně (ráno a večer).

Které produkty mohou krmit štěně

Pro štěně, které ještě není staré tři měsíce, udělejte kostičky (po rozdrcení v mixéru). Také mu zacházejte s tvarohem, který je žádoucí udělat sám. Kromě obilovin by váš velmi malý přítel měl jíst vývar s masem, jablky, sýrem, mořskými rybami, mrkví (to vše je přirozené, v drcené formě).

Po třech měsících krmit své štěně již rozdrcené obiloviny, které mohou přidat trochu soli a trochu másla. Pes potřebuje každý den jíst tvaroh nebo zakysanou smetanu. V tomto věku dát svého mazlíčka maso a mořské ryby. Zelenina a ovoce by měly být surové. Produkujte džusy sami.

Od 4 měsíců života až po šest měsíců byste neměli krmit vaše štěně příliš tvrdé jídlo, protože v tomto věku se mění zuby a pevné jídlo změní chuť.

Mimochodem, při jídle a chtějí zacházet se psem s jídlem, nikdy házet jídlo na podlaze. Váš oblíbený mazlíček si na to zvykne rychle zvyknout a vždy vyzdvihne potravu ze země.

Jak se živí dospělým Shih Tzu

Po ročním životě, kdy je štěně již přeměněna na dospělého psa, měla by jeho strava obsahovat:

  • Maso - upřednostňujte hovězí maso i králíka. Jistě, můžete svého psa napravit surovým masem, ale dříve se musíte ujistit, že je čistý.
  • Mléčné výrobky - musí být přítomny ve stravě psa třikrát týdně.
  • Drůbež - několikrát týdně, ošetřujte psa na kuřecí vedlejší produkty, včetně dobře vařených krků.
  • Obiloviny - vařte se syrovátkou nebo čerstvým mlékem. Přidejte rostlinný olej do hotové nádoby.
  • Vejce - vařené a smažené.
  • Ovoce a zelenina - vařená cuketa, červená řepa nebo dýně mohou diverzifikovat kaši, ale nezapomeňte na čerstvé ovoce a zeleninu.

Některé lahodné pokrmy pro vašeho mazlíčka:

  • Masný vývar;
  • Zeleninová dušená maso;
  • Kaše s rybami;
  • Chléb sýrový;
  • Ryby se zeleninou a tvarohem;
  • Řezání od drobů (rozmanité);
  • Suché suché jídlo s kefírem;
  • Ryby s tvarohem;
  • Ovesná kaše se syrovým sekaným masem;
  • Zeleninová polévka (můžete přidat maso);
  • Turecko s kaší;
  • Kuřecí krky s strouhaným sýrem.

Co nemůže poslat shi tzu?

Nepodávávejte malý domácí zvíře těmito produkty:

  • Nikdy krmte své domácí zvíře řeky ryby - ve své stravě by měly být výhradně moře;
  • Studené nebo příliš teplé jídlo;
  • Polotovary. Potraviny jako uzeniny nebo klobásy mohou doslova zabíjet psa;
  • Psi nemohou jíst kosti, protože způsobují zácpu;
  • Sladké, kořenité, slané a smažené potraviny;
  • Nemůžete krmit své zvíře zkažené jídlo (i po tepelném ošetření);
  • Aby váš pes nemá chuť na sladkosti, od raného dětství se snažte, aby se s nimi nelébilo;
  • Fazole, brambory, těstoviny, bílé moučné výrobky - pod zákazem.

Závěr

Nyní víte, co je lepší podávat shi tzu v jakémkoli věku, a co je lepší nešetřit. Seznam potravin pro vaše malé mazlíčky je poměrně velký. Pokud si přejete prodloužit život svých majitelů, neměli byste mít problémy s výběrem diet.

Pokud máte příležitost, dejte přednost přírodnímu krmení. Pokud je čas krátký, ošetřujte svého mazlíčka výjimečně kvalitní granulární karmou. Porazte zdroje ekonomické třídy.

Výhody a nevýhody plemen psů shih-tzu (podle majitelů)

Budoucí majitelé rodokmenu jsou nesmírně důležití, aby věděli, jaké problémy s nimi mohou v budoucnu čelit. Proto musíte předem číst recenze Shih Tzu, porovnávající všechny výhody a nevýhody tohoto plemene. Pouze v tomto případě se rozhodnutí ukáže komplexně a zváží.

Zásluhy

Shih Tzu získal převážně pozitivní osvědčení od svých majitelů. Plemeno se odhaduje jako láskyplné, loajální a inteligentní. Psi jsou chválí za krásu a sofistikovanost vzhledu. Chovatelé zdůrazňují výhody dětí:

  • otevřenost, dobročinnost, tolerance;
  • inteligencí;
  • láska, věrnost vůči členům rodiny;
  • hravost.

Malá velikost zvířete si ji může udržet v městském bytě. Psi se snadno zvykají na to, aby potlačili potřebu zásobníku s náplní, takže nepotřebují časté dlouhé procházky po ulici. To dělá shih tzu dobrým společníkem pro seniory.

Cennou vlastností plemene je hypoalergenní vlna. Dlouhý zdřímnutí nezpůsobuje alergickou reakci u lidí. Kromě toho nemá pes nepříjemný zápach kvůli své přirozené čistotě a častým úpravám vody.

Psi, kteří jsou v krmení nenároční, mají stejnou chuť jíst přírodní jídlo a suché jídlo.

Shih Tzu nemají zvyk hlasitě vyjadřovat své pocity. Sotva štěkají. Zoufalé oko a mysl jim umožňují rychle asimilovat příkazy a snadno je vycvičit.

Nevýhody

Popis plemene se zaměřuje na zásluhy Shih Tzu. Nicméně, tito psi, spolu s pluses, mít některé nevýhody. Majitelé zvířat o nich informují ve svých recenzích.

  1. V charakteru Shih Tzu nejsou žádné ochranné vlastnosti. Pes je velmi přátelský k lidem kolem. Z tohoto důvodu nemůže být důvěryhodná funkce strážce, stejně jako nutnost sledovat domácí zvíře nezvyšuje útočníky.
  2. Pes je závislý na lidské společnosti, značně chyběl v nepřítomnosti majitelů a potřebuje neustálou péči.
  3. Zvíře by měl pravidelně štětkovat vlasy, upravovat je a také provádět sanitární procedury.
  4. Během procházky v mokrém počasí je vyžadováno speciální oblečení (deštný kabát, kombinézy), které chrání před vodou a nečistotami.
  5. Toto plemeno má přirozené patologie spojené s kardiovaskulárními, respiračními a vylučovacími systémy. Sedavý životní styl a nadměrné podávání vedou k obezitě. V letním horizontu jsou dlouhé procházky nebezpečné pro zdraví oddělení.
  6. Zástupci plemene jsou alergičtí na potraviny a hygienické produkty.